neděle 28. října 2007

Trója








Moje nejoblíbenější postavou v tomhle filmu je Hektor(Eric Bana)!!!
"Pokud někdy stálo za to svést kvůli lásce boj, nestalo se tak ve větší bitvě, než byla tato…"

Všechno začalo asi tehdy, když měl syn trójského krále Priama, Paris, rozhodnout, která ze tří mocných bohyní je nejkrásnější. Bohyně krásy Afrodita mu za výhru přislíbila nejlákavější odměnu - nejkrásnější pozemskou ženu. Kromě této živé kořisti (manželky krále Sparty, Heleny) si Paris přibral i královskou pokladnici. Válečný konflikt trvající prý dlouhých 10 let byl na světě.

Jako vůdce řecké strany, udatného Achilla, uvidíte Brada Pitta, v čele trójského vojska vystoupí princ Hektor (Eric Bana), jeho bratra Parida hraje Orlando Bloom a jejich otce se bravurně zhostil Peter O´Toole. Krásnou Helenu ztvárnila vycházející hvězda Diane Krugerová. Na řecké straně stojí král a hrdina Odysseus (Sean Bean), kterému se konflikt nakonec podaří vyřešit a lstí se dostane za hradby Tróji.

Roku 1193 před Kristem unesl Trojský princ Paris (Orlando Bloom) ženu Spartského krále Menelaose, krásnou Helenu (Diane Kruger). Králův hněv vyústil v desetiletou válku mezi nejsilnějším z řeckých měst a Trojany. Střetli se v ní největší antičtí hrdinové Sparty v čele s Achilesem (Brad Pitt) a Troji, vedení Hectorem (Eric Bana), nejstarším synem krále Priama. Její vyústění patří k největším příběhům všech dob.Legendární příběh zaznamenaný řeckým básníkem Homérem, je nám znám ze starých řeckých bájí a pověstí. Trojská válka, která byla vedena kvůli krásné Heleně je proslulá především díky zrádnému trojskému koni

zdroj:http://film.osobnosti.cz/troja.php
http://kino.tiscali.cz/filmy/f_info.asp?film_id=7894
http://www.kfilmu.net/filmy.php?sekce=informace&film=troy&PHPSESSID=a29e36e77d03497de65c3e8c6bb013ee

Žádné komentáře: